Veelgestelde vragen - FAQ

Over welk onderwerp heb je een vraag?

Trampolines

Waarom is een Avyna trampoline de beste keus? 

De trampolines van ons merk Avyna behoren tot het topsegment, zijn oerdegelijk en van super kwaliteit. De frames van de trampolines hebben zelfs een levenslange garantie en de veren hebben maar liefst 10 jaar garantie. Daarnaast voldoen de meeste van onze trampolines aan de laatste veiligheidseisen en mogen ze ook geplaatst worden op openbare locaties, zoals campings, speeltuinen en kermissen. Wij onderscheiden ons door onze service en kwaliteit van producten. Wij streven naar de beste combinatie van kwaliteit, innovatie, stijl, garantie én narzorg en dat zie je terug in al onze producten, waaronder trampolines. In Amerika zijn onze trampolines zelfs als allerbeste getest. De trampolines gaan vanwege de hoogwaardige kwaliteit minimaal 15 tot 20 jaar mee. We snappen dat de aanschaf van een Avyna trampoline een flinke investering kan zijn. Een ding is zeker, je krijgt 100% waar voor je geld.

Wat voor soort Avyna trampolines zijn er en wat is het verschil?

Avyna heeft drie verschillende soorten trampolines, namelijk: de opbouw, InGround en FlatLevel trampoline. De opbouw trampoline staat op de grond op poten. De InGround trampoline is een ingraaftrampoline die nog ongeveer 20cm boven de grond uit komt en de FlatLevel trampoline is een ingraaf-trampoline die volledig in de grond ligt.

Ik ben gastouder, wat voor trampoline mag ik dan gebruiken?

Indien u gastouder bent, wordt dit gezien als (openbare) instelling en hierdoor zal er een trampoline moeten komen die gekeurd is en hierbij een certificering voor openbaar gebruik heeft. Al onze trampolines vanaf 245cm voldoen aan deze wetgeving, mits er een veiligheidsnet op zit én de bijbehorende documenten als certificaat en logboek aanwezig zijn. Heeft u al een trampoline + veiligheidsnet, maar nog niet de documenten? Of wilt u een trampoline aanschaffen voor uw gastouderopvang? Neem dan contact met ons op via administratie@avyna.eu of bel naar 0161 294 333.

Kunnen jullie trampolines in openbare ruimtes geplaatst worden?

Ja, al onze trampolines vanaf 245 cm zijn getest en goed gekeurd volgens de laatste veiligheidseisen van de WAS (Wet Attractie- en Speeltoestellen). Testrapporten zijn opvraagbaar. Meer informatie nodig over gekeurde trampolines? Neem dan contact met ons op! 

Wat is het gebruikersgewicht van de trampoline?

Dit is per trampoline verschillend, op de productpagina van jouw trampoline staat dit in de specificaties beschreven.

Wat is het verschil tussen een ronde en een rechthoekige trampoline?

Over het algemeen neemt een ronde trampoline meer ruimte in beslag dan een rechthoekige trampoline. Heb je een kleinere tuin? Dan is een rechthoekige trampoline wellicht meer geschikt. Het springcomfort is op een ronde trampoline ook net anders dan op een rechthoekige trampoline. Op een ronde trampoline spring je gemakkelijker in het midden vanwege de veerkracht. Op een rechthoekige trampoline kun je gemakkelijker over het gehele oppervlak springen.

Hoe kan ik veilig trampoline springen?

Lees de veiligheidsinstructies goed door en hou je hier aan tijdens het springen. Daarnaast is het verplicht om een veiligheidsnet te plaatsen om alle opbouw- en InGround trampolines, wat het springen extra veilig maakt. Spring daarnaast altijd in het midden van het springdoek, vermijd de rand en veren en spring niet zodra er water/ijs op de trampoline ligt. Hou als ouder toezicht wanneer de kinderen op de trampoline springen en instrueer ze goed.

Waar worden Avyna trampolines gemaakt?

Avyna heeft een eigen fabriek in Vietnam. Daar worden al onze trampolines geproduceerd. Gedurende het productieproces gebruiken we de beste kwaliteit materialen en zorgen we voor een perfecte afwerking. Omdat Avyna een eigen fabriek heeft, kunnen wij onze kwaliteitseisen hoog stellen en naleven. 

Wat is de garantie van mijn Avyna trampoline (en onderdelen)?

Op het trampoline frame geven wij levenslange garantie. De veren 10 jaar. De trampoline rand en springmat hebben 3 jaar garantie. Op onze veiligheidsnetten bieden wij 1 jaar garantie. 

Hoe zorg ik voor een lange levensduur van mijn trampoline?

Onze trampolines hebben een hoge kwaliteit en duurzaamheid en zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan. Wil je de levensduur van je trampoline verlengen? Schaf dan een afdekhoes aan om de trampoline te beschermen. Daarnaast raden wij aan om de trampoline vast te zetten met een ankerset (alleen opbouw trampolines). Nog een belangrijk punt is om het maximale gebruikersgewicht niet te overschrijden. 

Zit er verschil tussen trampoline veren over het algemeen?

Ja, er zit verschil tussen de veren van verschillende trampolines. Bij goedkopere trampolines zie je dat de veren al na 1-2 jaar gaan roesten. Onze Avyna trampoline veren zijn dubbel gegalvaniseerd, wat het onmogelijk maakt dat ze zullen roesten. Onze veren zijn gemaakt van Taiwanees staal, dat heeft een uitstekende kwaliteit.

Ik heb een Avyna trampoline gekocht, waar kan ik mijn Avyna trampoline registeren?

Heb je een Avyna trampoline en wil je deze registeren? Dat kan, klik hier. Zorg ervoor dat je je aankoopbewijs/factuur bij de hand hebt.

Met hoeveel kinderen mag ik springen op een Avyna trampoline?

Het is officieel toegestaan om met uitsluitend één persoon tegelijk te springen. Uit ervaring weten wij dat er vaak met meerdere mensen tegelijk gesprongen wordt. De trampolines van Avyna kunnen dit gemakkelijk aan, maar om veiligheidsredenen raden wij dit niet aan. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk. Wij raden aan om zo verantwoord mogelijk om te gaan met de trampoline om ongelukken te voorkomen.

Welke maat trampoline is geschikt voor mij?

Weet je niet voor welke maat trampoline je het beste kan gaan? Neem dan onderstaande punten door en maak vervolgens een selectie van welke trampolines en maten het meest geschikt zijn:

  • Hoeveel ruimte heb je voor een trampoline?

  • Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een trampoline?

  • Wil je een ronde of een rechthoekige trampoline?

  • Wil je een opbouw, InGround of FlatLevel trampoline?

Deze pagina over onze beste trampolines helpt je wellicht om tot een goede beslissing te komen.

Waarom zijn Avyna trampolines duur(der)?

Dit komt omdat wij staan voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Alle trampolines zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit staal en PVC. Eenmaal een Avyna trampoline gekocht geeft je minimaal 15 jaar springplezier. Avyna garandeert jarenlang een mooi speeltoestel in je tuin. Avyna trampolines zijn te herkennen aan de nette uitstraling, zo ook de nette afwerking van alle details. Wij leveren echte kwaliteit. Dit bewijst zich doordat wij levenslange garantie geven op trampoline frames! 

Vanaf welke leeftijd mag er op een trampoline gesprongen worden?

Er is geen leeftijd verbonden aan trampoline springen, maar vanaf ongeveer 3 jaar oud kunnen kinderen al rustig beginnen met het springen.

Ik heb een trampoline besteld, wanneer wordt deze geleverd?

Normaal gesproken leveren wij als je voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag. Bij een trampoline kan dit net anders zijn omdat wij hiervoor altijd een leverafspraak met je maken. De pakketten zijn groot en zwaar en daarom willen wij de levering verzekeren.

Wat zijn de afmetingen van de verpakkingen?

Dit is afhankelijk van het type en de maat trampoline. In de product omschrijving vind je meestal de afmeting en het gewicht.

Springmatten

Ik wil een nieuwe springmat kopen, wat is de juiste springmat voor mijn trampoline? 

Bij het kopen van een nieuwe springmat zijn er twee dingen waar je op moet letten: (1) het aantal veren en (2) de maat van jouw trampoline. Controleer eerst hoeveel veeraansluitingen jouw huidige springmat heeft. Voor de nieuwe springmat moet dit aantal namelijk precies overeenkomen. Tel je meer of minder veren? Dan heb je niet de juiste springmat. Hou daarnaast de maat aan van jouw trampolineframe en niet van alleen de springmat. Voorbeeld: Heeft jouw trampolineframe een diameter van 305 cm? Dan kies je de springmat met de afmeting 305 cm. 

Er zit een gat in mijn springmat, is dit te repareren?

Nee, een gat in een trampoline springmat is helaas niet te repareren. 

Trampoline veren 

Hoe weet ik de maat van de veren?

Meet de veer inclusief haken zodra de veer ongespannen is. Dit is de totale lengte.

Wat is het verschil tussen jullie veren?

Wij verkopen verschillende veren:

  • Standaard: dit zijn de veren die standaard worden geleverd bij een Avyna trampoline. 

  • Sport: speciale veren voor degene die meer uit hun trampoline willen halen.

  • Extreme Sport: voor degene die willen gaan voor extreme sprongen.

Kan ik losse veren bestellen?

Ja, dat kan. Op onze website gaan de veren vanaf 10 stuks. Wil je er minder? Neem dan contact met ons op via de mail.

Trampoline onderdelen 

Ik heb een Jumpfree/PowerJumper trampoline, kan ik daar nog losse onderdelen voor bestellen? 

Ja, van de Jumpfree en Powerjumper trampolines zijn er nog losse onderdelen leverbaar. Neem contact op met ons zodat wij je aan de juiste onderdelen kunnen helpen.

Kan ik losse onderdelen bestellen van een trampoline die al 8 jaar oud is?

Ja, wij hebben van elk model losse onderdelen beschikbaar en deze kunnen in overleg besteld worden. 

Hoe kun je als de poten wiebelen deze het beste bevestigen? 

In onze frames zit weinig speling. Deze zijn het best te verstevigen met een klein beetje cement bij de poten. 

Hoe meet ik hoeveel ik moet afgraven bij een ingraaf trampoline?

Altijd vanaf de binnenkant van het frame, 20cm tot 25cm variërend van de maat en type trampoline, naar binnen afmeten dan pas schuin afsteken tot 60 of 80 cm diep (scheelt per model).

Hoe graaf ik mijn trampoline goed in? 

Graaf je trampoline pas in wanneer het frame binnen is. Deze leg je in elkaar op de grond vanuit daar ga je n.a.v. de handleiding de gewenste afstand meten en afgraven.

Hoe kies ik de juiste trampoline rand?

Allereerst is het belangrijk dat je een rand hebt voor het juiste type trampoline. Heb je een opbouw trampoline? Dan heb je uiteraard ook een opbouw rand nodig. Voor de InGround en FlatLevel trampolines geldt hetzelfde. Bovendien kies je de maat die jouw huidige trampolineframe daadwerkelijk heeft.

De rand van mijn trampoline is groen van de aanslag, hoe kan ik dit het beste schoonmaken?

Een trampoline rand is makkelijk schoon te maken met lauw water en een zacht sponsje of doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want deze kunnen juist de beschermlaag van de rand aantasten.

Springkussens 

Zit er een apparaat (blower) bij om het springkussen op te blazen?

Ja, bij elk springkussen wordt een blower meegeleverd om het springkussen mee op te blazen. In ongeveer 2 minuten kunnen u kinderen lekker actief en sportief gaan genieten van het springkussen.

Mag een springkussen retour?

Ja, mits de verpakking ongeopend is geweest en de sealbandjes nog om de doos heen zitten. Verpakkingen van springkussens die geopend zijn geweest, accepteren wij niet.

Wat wordt er meegeleverd bij een springkussen?

Bij onze springkussens leveren we standaard een blower, opbergtas, haringen om het springkussen vast te zetten en een reparatiesetje.

Voetbaldoelen en hockeydoelen 

Als ik een voetbaldoel of hockeydoel bestel, zit er dan een net bij?

Ja, bij ieder nieuw doel wordt een sterk en degelijk net geleverd.

Overige vragen

Hebben jullie handleidingen voor montage beschikbaar?

Ja zeker, neem hier een kijkje voor alle handleidingen

Wat betekent pre-order?

Indien jouw product niet op voorraad is, kan je het in de meeste gevallen wel pre-orderen. Dit betekent dat je het product reserveert totdat er weer nieuwe voorraad is. Zodra het product weer op voorraad is, zal het direct verzonden worden. 

Ik heb een andere vraag

Onze klantenservice helpt je graag.