FAQ - Veel gestelde vragen

1. Trampolines


1.1 Waarom is een Avyna trampoline de beste keus? 

De Avyna Pro-Line trampoline is in Amerika als veiligste uit de test gekomen. De frames van de trampolines hebben een levenslange garantie en de veren hebben maar liefst 10 jaar garantie. Daarnaast voldoen al onze trampoline aan de laatste veiligheidseisen en mogen ook geplaatst worden op openbare loacties, zoals campings en speeltuinen. Service en kwaliteit staan op één bij Avyna. Het streven naar een onderscheidend stijl-kwaliteit-garantie-innovatie en nazorg heeft Avyna als hoogste kwaliteit!

1.2 Wat is het gebruikersgewicht van de trampoline?

Dit is per trampoline verschillend, op de productpagina van jouw trampoline staat dit in de specificaties beschreven.

1.3 Kunnen jullie trampolines in openbare ruimtes geplaatst worden?

Ja, al onze trampolines boven de 2m zijn getest en goed gekeurd volgens de laatste veiligheidseisen. Testrapporten zijn opvraagbaar.

1.4 Past een veiligheidsnet van Avyna trampoline op andere trampoline?

De veiligheidsnetten passen inderdaad op andere trampolines, mits het aantal poten van de trampoline hetzelfde zijn.
Aantal poten:

ø 245 - 305 cm = 3 poten                       

ø 365 - 430 cm = 4 poten

1.5 Past een beschermhoes (afdekhoes) ook op een trampoline met veiligheidsnet?

Ja, dat past.

1.6 Hoe bevestig je de beschermhoes (afdekhoes) op de trampoline?

1.7 Wat is het verschil tussen een ronde en een rechthoekige trampoline?

Over het algemeen neemt een rechthoekige trampoline minder ruimte in beslag dan een ronde trampoline, maar qua springcomfort maakt het niet uit of je een ronde of rechthoekige trampolione hebt. Wel heeft een ronde trampoline vaak een groter springoppervlak. Heb je een kleinere tuin? Dan is een rechthoekige trampoline wellicht meer geschikt. 

1.8 Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

Allereerst is het belangrijk dat de specificaties van de trampoline aansluiten bij jouw wensen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een trampoline altijd beschikt over een keurmerk en ook de duurzaamheid van de materialen is niet onbelangrijk. 

1.9 Hoe kan ik veilig trampoline springen?

Bij een trampoline worden altijd ''Veiligheidsinstructies'' meegeleverd. Lees deze altijd goed door en hou je aan deze instructies tijdens het springen. Daarnaast is het sinds 1 januari 2021 verplicht om een veiligheidsnet te plaatsen om alle opbouw- en InGround trampolines, wat het springen extra veilig maakt. Spring daarnaast altijd in het midden van het springdoek, vermijd de rand/veren en spring niet zodra er water/ijs op de trampoline ligt. 

1.10 Is trampoline springen goed voor je spieren en gewrichten?

Trampoline springen is erg goed voor de gezondheid, een kwartier springen staat gelijk aan een half uur hardlopen, maar belast je gewrichten veel minder.

1.11 Waar worden Avyna trampolines gemaakt?

Avyna heeft een eigen fabriek in Vietnam. Alle trampolines worden is onze eigen fabriek gemaakt. Gedurende het productieproces gebruiken we de hoogte kwaliteit materialen en zorgen we voor een nette afwerking. Omdat Avyna een eigen fabriek heeft, kunnen wij onze kwaliteitseisen altijd hoog stellen en deze ook naleven. 

1.12 Wat is de garantie van mijn Avyna trampoline (en onderdelen)?

Frame = levenslang garantie

Veren = 10 jaar garantie

Randkussen/Springmat = 3 jaar garantie

1.13 Hoe zorg ik voor een lange levensduur van mijn trampoline?

Onze trampolines hebben een hoge kwaliteit en duurzaamheid. Wil je de levensduur van je trampoline verlengen? Volg dan onderstaande stappen:

Het helpt om in de wintermaanden de trampoline af te dekken met een weathercover, of ook wel afdekhoes. Dit bevordert de levensduur van het randkussen én de veren. Daarnaast raden wij aan om de trampoline vast te zetten met een ankerset. Dit om te voorkomen dat de trampoline wordt meegesleurd door bijvoorbeeld harde wind of een storm. Nog een belangrijk punt is om het maximale gebruikersgewicht niet te overschrijden. Dit is niet goed voor de veren en deze zullen na verloop van tijd gaan uitrekken. 

1.14 Wat is het verschil tussen een 'foldable' trampoline en een normale (rechthoekige) trampoline?

De 'foldable' trampoline kan je makkelijk in en uit elkaar klappen, zodat deze na het springen makkelijker opgeborgen kan worden. Deze foldable trampoline hebben we in de afmeting 275 x 190 cm in de kleuren groen, grijs en camouflage. 

1.15 Zit er verschil tussen trampoline veren over het algemeen?

Ja, er zit heel veel verschil tussen de veren van verschillende trampolines. Bij goedkopere trampolines zie je dat de veren al na 1-2 jaar gaan roesten. Onze veren zijn dubbel gegalvaniseerd, wat het onmogelijk maakt dat deze gaan roesten. Onze veren zijn gemaakt van Taiwanees staal, uitstekende kwaliteit dus.

Wij verkopen verschillende veren (Power Springs):

 • Standaard editie: dit zijn de veren die standaard worden geleverd bij een Avyna trampoline. 

 • Sport editie: speciale veren voor degene die meer uit hun trampoline willen halen.

 • Extreme Sport editie: voor degene die willen gaan voor extreme sprongen.

1.16 Waar kan ik mijn Avyna trampoline registeren

Heb je een Avyna trampoline en wil je deze registeren? Klik dan hier. Zo ben je altijd zeker van alle garantie termijnen. 

1.17 Met hoeveel kinderen kan ik op een Avyna trampoline?

Het is officieel toegestaan om met één persoon tegelijk te springen. Uit ervaring weten wij dat er vaak met meerdere mensen tegelijk gesprongen wordt. De trampolines van Avyna kunnen dit gemakkelijk aan, maar om veiligheidsredenen is dit
niet toegestaan. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk. Wij raden aan om zo verantwoord mogelijk om te gaan met de trampoline om ongelukken te voorkomen.

1.18 Welke maat trampoline is geschikt voor mij?

Weet je niet voor welke maat trampoline je moet gaan? Neem dan onderstaande punten door en maak vervolgens een selectie van welke trampolines het meest geschikt zijn:

 • Hoeveel ruimte heb je voor een trampoline?

 • Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een trampoline?

 • Wil je een ronde of een rechthoekige trampoline?

 • Wil je een opbouw, InGround of FlatLevel trampoline?

1.19 Waarom zijn Avyna trampolines duurder?

Dit komt omdat wij staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Alle trampolines zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit staal en PVC. Eenmaal een Avyna trampoline gekocht geef je minimaal 15 jaar springplezier. Avyna garandeerd jarenlang een mooi speeltoestel in je tuin. Avyna trampolines zijn te herkennen aan de nette uitstraling, zo ook de nette afwerking van alle details. 

1.20 Wat is het verschil tussen een InGround trampoline en een FlatLevel trampoline?

Beide trampolines worden ingegeven in de grond. Een InGround trampoline komt zo'n 20 cm boven de grond uit, terwijl een FlatLevel trampoline gelijk is met het maaiveld. Bovendien is het bij een InGround trampoline verplicht een veiligheidsnet te monteren. Een FlatLevel trampoline mag geplaatst worden zonder veiligheidsnet, maar ook daar verkopen wij gewoon veiligheidsnetten voor. Wel raden we zachte ondergrond aan. 

2. Springmatten


2.1 Ik wil een nieuwe springmat, wat is de juiste springmat voor mijn trampoline? 

Bij het kopen van een nieuwe springmat zijn er twee dingen waar je op moet letten: 

 • Maat springmat
  Bij het formaat van de springmat, wordt de totale afmeting van de trampoline getoond waar deze mat geschikt voor is. Begin de selectie door de juiste vorm en afmeting van jouw trampoline te kiezen. Heeft jouw trampolineframe een diameter van 305 cm? Dan kies je de springmat met de afmeting 305 cm. 

 • Aantal veren
  Check vervolgens goed of de gekozen springmat ook geschikt is voor het juiste aantal en de goede lengte veren. Tel je meer of minder veren? Dan heb je niet de juiste mat. Trampoline veren worden niet meegeleverd bij een springmat. Je meet de lengte van de veer zodra deze ongespannen is, inclusief de haakjes. 

Hulp nodig? Stuur een mailtje naar sales@avyna.eu en wij zullen de juiste maat adviseren.

2.2 Wat is de maat van mijn trampoline?

De maat kun je meten door de buitenkant frame te meten. Voor een nieuwe springmat kan je dus altijd de maat van het frame aanhouden.

3. Veren 


3.1 Hoe bereken ik de maat van de veren?

Meet de veer incl. haken zodra de veer ongespannen is. Dit is de totale lengte.

3.2 Wat is het verschil tussen jullie veren?

Wij verkopen verschillende veren:

 • Standaard Power Springs: dit zijn de veren die standaard worden geleverd bij een Avyna trampoline. 

 • Sport Springs: speciale veren voor degene die meer uit hun trampoline willen halen.

 • Extreme Sport Power Springs: voor degene die willen gaan voor extreme sprongen.

4. Trampoline onderdelen 


4.1 Ik heb een Jumpfree model trampoline, kan ik daar nog losse onderdelen voor bestellen? 

Ja, van de lijn Jumpfree en Powerjumper zijn er nog losse onderdelen leverbaar. Neem contact op met ons per email of telefoon zodat wij je aan de juiste onderdelen kunnen helpen.

4.2 Kan ik losse bestellen van een trampoline die al 8 jaar oud is?

Wij hebben van elk model losse onderdelen beschikbaar en deze kunnen in overleg met onze sales besteld worden. Je kan ook altijd een kijkje nemen op onze website.

4.3 Vanaf welke leeftijd mag er op een trampoline gesprongen worden?

Er is geen leeftijd verbonden aan trampoline springen, maar vanaf ongeveer 3 jaar oud kunnen kinderen al rustig beginnen met het springen.

4.4 Hoe kun je als de poten wiebelen deze het beste bevestigen? 

In onze frames zit weinig speling. Deze zijn het best te verstevigen met een klein beetje cement bij de poten. 

4.5 Hoe meet ik hoeveel cm moet afgraven?

Altijd vanaf de binnenkant frame 20cm, 25cm variërend van de maat trampoline naar binnen afmeten dan pas schuin afsteken.

4.6 Hoe graaf ik mijn trampoline goed in? 

Graaf je trampoline pas in wanneer het frame binnen is. Deze leg je in elkaar op de grond vanuit daar ga je n.a.v. de handleiding de gewenste afstand meten en afgraven.
Klik hier voor instructiefilmpjes.

4.7 Hoe kies ik het juiste randkussen?

Allereerst is het belangrijk dat je een randkussen hebt voor de juiste trampoline. Heb je een opbouw trampoline? Dan heb je uiteraard ook een opbouw randkussen nodig. Voor de InGround en FlatLevel trampolines geldt hetzelfde. Daarnaast zijn niet alle randkussens zijn hetzelfde. Denk hierbij aan de randdikte, de veiligheid, de dikte van het PVC, de breedte, soort bevestiging op het frame, afwerking, stiksel, garantietermijn, de kleur en de duurzaamheid.
Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Dit kan per telefoon en/of e-mail. Wij helpen je graag. 

4.8 De rand van mijn trampoline is groen van de aanslag hoe kan ik die het beste schoonmaken?

Een trampolinerand is makkelijk schoon te maken met lauw water, groene zeep en een zacht sponsje.  

5. Springkussens 


5.1 Zit er een apparaat (blower) bij om het springkussen op te blazen?

Ja, bij elk springkussen uit de serie Happy Bounce wordt een nieuwe blower geleverd om het springkussen mee op te blazen. In ongeveer 2 minuten kunnen u kinderen lekker actief en sportief gaan genieten van het springkussen.

6. Voetbaldoelen/hockeydoelen 


6.1 Zit er een net bij?

Ja, bij elk nieuw Avyna doel wordt een sterk en degelijk net geleverd.

7. Overige vragen


7.1 Hebben jullie handleidingen beschikbaar?

Ja zeker, neem hier een kijkje voor alle handleidingen.

7.2 Wat betekent pre-order?

Indien jouw product niet op voorraad is, kan je het in de meeste gevallen wel pre-orderen. Dit betekent dat je het product reserveert totdat er weer nieuwe voorraad is. Zodra het product weer op voorraad is, zal het worden verzonden. 


Staat jouw vraag niet tussen de veel gestelde vragen? Stel je vraag dan via de chat of neem contact op met marketing@avyna.eu of bel ons op 0161 294 333